Bavaria en Houben Worstenbrood introduceren Bavaria worstenbrood op de ‘worst day of the year’

Worstenbrood gemaakt met bierbostel door en voor Brabanders

Lieshout – Het is Blue Monday en dat betekent dat onze voornemens weer de prullenbak in kunnen, de vakantie verder weg lijkt dan ooit en thuiszitten wederom de norm is. Deze dag is misschien wel de ‘worst day of the year’ en daarom slaat de Brabantse familiebrouwer Bavaria de handen ineen met de Brabantse worstenbroodbakker Houben Worstenbrood. Samen komen ze met iets lekkers voor op ’s werelds meest deprimerende dag: Bavaria worstenbrood.

Worstenbrood van bierbostel

Voor het brouwen van bier zijn gemoute brouwgranen nodig. Het co-product dat er van deze grondstof overblijft na het brouwen van bier, heet bierbostel. Dit granige residu wordt door worstenbroodbakker Houben Worstenbrood nu hergebruikt in het deeg van het nieuwe Bavaria worstenbrood. Bart Houben, Brein van Houben Worstenbrood: “Bavaria worstenbrood, gebakken door Houben: Brabantser kan het niet. Door bierbostel toe te voegen aan het vertrouwde recept versterkt dit de broodsmaak van het worstenbrood. Daarnaast is het vlees een tikkeltje pikanter dan een traditioneel worstenbrood. Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Daarnaast is het natuurlijk mooi dat we het bierbostel vanuit brouwerij Bavaria zo kunnen hergebruiken. Hierdoor kunnen we het Bavaria worstenbrood ook duurzaam noemen.”

Door en voor Brabant

De Brabantse familiebedrijven willen binnen deze samenwerking ook graag iets terugdoen voor Brabant. Met het Bavaria worstenbrood bieden Bavaria en Houben Worstenbrood Brabanders niet alleen een stoere versie van de Brabantse snack. Er wordt bij aanschaf van een ‘sixpack’ Bavaria worstenbrood namelijk ook een donatie aan de Voedselbank gedaan in de vorm van een worstenbroodje. Rob Baken, Voorzitter Voedselbank Eindhoven: “De voedselbank kan niet bestaan zonder donaties. We zijn daarom enorm dankbaar dat deze twee bedrijven aan ons denken om de gezinnen die bij ons komen te voorzien van dit bijzondere worstenbroodje.”

Romke Swinkels, directeur Swinkels Family Brewers Nederland: “Bij Swinkels Family Brewers werken we er voortdurend aan slimmer en duurzamer te ondernemen. Dit initiatief maakt dat direct duidelijk en benadrukt onze Brabantse roots. Het is een heerlijk worstenbrood geworden en past uitstekend bij een goed glas Bavaria bier.”

Beschikbaarheid

De ‘sixpacks’ Bavaria worstenbrood zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Houben in Eindhoven, bij Houben-verkooplocaties en te bestellen via de Houben-webshop. Ga voor meer informatie over het Bavaria worstenbrood en de verkrijgbaarheid naar www.bavaria.nl/worstenbrood.

Over Royal Swinkels Family Brewers

Royal Swinkels Family Brewers Holding N.V. is de holdingmaatschappij van de Swinkels Family Brewers groep. Swinkels Family Brewers is een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties en ruim 300 jaar lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die inmiddels beschikt over verschillende brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (Nederland), brouwerij de Molen in Bodegraven (Nederland), brouwerij Palm en de Hoorn in Steenhuffel (België), brouwerij Rodenbach in Roeselare (België) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (Ethiopië). Daarnaast werkt de familie nauw samen met bierbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Nederland). Gezamenlijk waren deze brouwerijen in 2020 goed voor de productie van 7,2 miljoen hectoliter bier en 600 duizend hectoliter frisdrank. Met Holland Malt beschikt de groep over twee eigen mouterijen, welke samen in 2020 goed waren voor de productie van 397 duizend ton mout. Daarnaast produceert CereX jaarlijks zo’n 3 duizend ton moutextracten en compounds. Bier&cO, een van de grootste importeurs van speciaalbier van Europa, voegt lokale relevantie in haar portfolio toe. Als onafhankelijke familie van brouwers en mouters werken we inmiddels met wereldwijd ruim 1.800 medewerkers. Ons doel is om voortdurend slimmer en duurzamer te ondernemen. Daarbij voegen we blijvende waarde toe; voor de consument, onze medewerkers, onze relaties, onze aandeelhouders en de wereld om ons heen. In april 2021 voegde Swinkels Family Brewers de Haarlemse brouwerij Uiltje Brewing Company toe aan haar familie van brouwerijen.

Op 27 maart 2019 ontving Swinkels Family Brewers het Predicaat Koninklijk. Sindsdien noemt het bedrijf zich met trots Royal Swinkels Family Brewers. Voor meer informatie:

www.swinkelsfamilybrewers.com

Let op

De bakkerij is gesloten van 22 juli t/m 28 juli. In deze periode versturen wij geen bestellingen. Op 31 juli worden de eerste bestellingen weer verstuurd.