Houben Worstenbrood - Sterrenbox - mini worstenbroodjes - met doos

De STERRENBOX van Houben:
Een culinaire sensatie!

WA? Of je worstbrood lust! Een echte culinaire sensatie: De sterrenbox met worstenbroodjes van Houben! Traditie en Innovatie zijn dé perfecte ingrediënten waarmee sterrenchefs Syrco Bakker (Pure C), Soenil Bahadoer (De Lindehof), Francois Geurds (FG Restaurant) en Dick Middelweerd (De Treeswijhoeve) hun handtekening – met maar liefst twee Michelinsterren p.p. – afgeven aan deze unieke STERRENBOX.

 32,50

WA KRIJG JE DAN?

Twintig limited Mienekes. Echte Brabantse worstenbroodjes, gewoon en haute cuisine. Een vernieuwende, top-of-mind samenwerking welke high-end horeca voor iedereen mogelijk maakt! Een worstenbroodje naar sterrenreceptuur. Met hun restaurants Pure C, De Lindehof, FG Restaurant en de Treeswijkhoeve drukken Bakker, Bahadoer, Geurds, en Middelweerd dagelijks hun cilinaire stempel op de top van de Nederlandse restaurantwereld. Eentje die beloond is met twee (!) Michelinsterren per chef.

Dick Middelweerd

De Treeswijkhoeve

Soenil Bahadoer

De Lindehof

François Geurds

François Geurds Restaurant

Syrco Bakker

Pure C

Bart Houben

Houben Worstenbrood

WA? Of je worstenbrood lust! Een echte culinaire sensatie: De sterrenbox met worstenbroodjes van Houben!

Wat is de sterrenbox van Houben?

De sterrenbox van Houden bestaat uit diverse Mienekes (mini worstenbroodjes) welke zijn gemaakt door Houben zelf en door een viertal (sterren) chefs. Van elke Chef zitten er een viertal Mienekes in deze verpakking, dat betekent dat er in totaal 20 Mienekes in deze mooie sterrenbox zitten. Hieronder vertellen we je iets meer over de inhoud van deze overheerlijke sterrenbox.

Houben worstenbrood

Bart Houden is grootgebracht met Mienekes. Hij weet niet beter dan dat er vers met de hand gerold worstenbrood wordt geserveerd. Zo uit het vuistje en naar recept van opa, die het in 1935 ontwikkelde. De naam “Mienekes” bedacht hij zelf, als eerbetoon en ter nagedachtenis aan zijn oma Mien. Wat krijg je dan? Iets lekkers om uit te delen, waar iedereen van kan genieten. En bijzonder, want Bart Houben eert en innoveert. De ouderwetse traditie maakt dit jaar kennis met tweesterrenkeukens. Worstenbrood dat gewoon is en toch speciaal, maar vooral superlekker, want da’s echt Houben.

WA? Ambacht en aandacht, voor de producten en voor elkaar is wat Houben Worstenbrood onderscheidt. De sterren, dat zijn de bakkers, net als de worstenbroodjes stuk voor stuk uniek. Veelzijdig en verschillend maar met passie als gemene deler. Een kracht die zich uitdrukt in kennis, kunde, kwaliteit en creativiteit.

Pure C

Als geboren en getogen Brabander staat Sycro Bakker dagelijks aan het roer van het Zeeuwse Michelinsterrenrestaurant Pure C, waar innovatie voorop staat. Krachten zijn er om te bundelen en elkaar te versterken en zo samen te komen tot een innovatief, culinair en vooral verrassend product. Een culinair ‘cadeautje’ dat mensen samenbrengt want het worstenbroodje is van en voor iedereen!

Het Mieneke van Sycro? Dat is een traditioneel familierecept. Opa Co’s worstenbroodje om precies te zijn. Want net als het worstenbroodje kan ook de sambal van zijn vader, voor de kleinkinderen Opa Co, altijd! Een pittig recept geïnspireerd op familiegerechten van Sycro’s moeder. WA? Een familieklassieker! Eentje naar smaak van Sycro’s Indonesische familie. De limited Mieneke brengt naast pit ook heerlijke aroma’s waardoor je je in de straten van Indonesië waant. WA? Een internationale smaakbeleving vertaald naar een worstenbroodje! Maar dan ontwikkeld met de rijke omgeving van ons land. Een Mieneke met een gezonde voetafdruk, eentje die natuurlijk is, met eerlijke ingrediënten!

Wanneer eet je dit pure worstenbroodje? Als ontbijt, bij een kop koffie of juist met champagne. Het is een recept van liefde en energie dat samenkomt in een gerecht: iets dat mensen blij maakt en bij elkaar brengt, een smaaksensatie om van te genieten!

De Treeswijkhoeve

Als je ‘m op hebt, dan moet je er nog eentje lusten. Dàt is het perfecte worstenbroodje voor Dick Middelweerd, chef van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Treeswijkhoeve. Het is de fantastische ijsbreker! Een culinaire sensatie die zorgt voor een gesprek en verbinding. WA? Een worstenbroodje? Jazeker, maar wel een verrassende. Al moet het geen culinaire kermis worden.

Traditioneel Brabants erfgoed combineren met haute cuisine. WA? Dit limited Mieneke is ondergedompeld in De Treeswijkhoeve’s keuken. Voor dit worstenbroodje kiest de chef-kok voor zijn persoonlijke favoriet: een Aziatische inslag met smaken als gember en sereh; “eentje die ik zelf zou willen eten.”

Of je nu eet op een plastic krukje in Vietnam of in een sterrenrestaurant in New York, ‘culinaire ervaringen’ moet je delen. Met familie en vrienden. Zit er dan ook nog passie en liefde in het gerecht? Dan zit je goed. Net als met dit Mieneke: een klassiek Brabants product, voor vele monden gemaakt, eentje welke verbintenis brengt in elke situatie. En niet te vergeten zorgt voor een glimlach!

FG Restaurant

Een worstenbroodje met een sterrensignatuur. WA? Een smeuïg stukje lamsvlees, vol en diep van smaak met pompoenchutney en kummel: de perfecte combinatie voor een smaaksensatie. Dat is het worstenbroodje van de van oorsprong Eindhovenaar François Geurds. In zijn Rotterdamse FG Restaurant staan smaak en beleving voorop, waarbij de smaak topprioriteit is, gevolgd door ambiance. Breng dat samen en je hebt een unieke ervaring.

Het is juist die ervaring wat in dit worstenbroodje samenkomt. Als zevenjarig jongetje stond hij al bij zijn moeder in de keuken, hij heeft een achtergrond in zowel de bakkers- als de slagerijwereld en werkte in het nummer één restaurant van de wereld; een CV waar je U tegen zegt! Deze creativiteit verwerkt de chef nu in een mooie, toegankelijke maar vooral culinaire traktatie!

WA? Uitdaging, creativiteit en fantasie: maximaal rendement en altijd op zoek naar beter. Of het de jurk van de buurvrouw is of de geraniums van de buurman; inspiratie haalt hij overal vandaan! Met dit limited Mieneke laat François een andere kant van zichzelf zien en al staat het in Rotterdam niet op de kaart, een goed worstenbroodje gaat er altijd in! Voor hemzelf het liefst na het werk, op zaterdagavond met een goede pot bier!

De Lindehof

Een juweeltje van een worstenbrood. WA? Dat is het Mieneke met de handtekening van tweesterrenrastaurant De Lindehof’s chef Soenil Bahadoer. En standaard? Dat is saai. Daarom combineert de ‘spicy chef’ voor deze culinaire smaaksentatie kreeft en kip: een unieke samenstelling, een luxe beleving, maar wel ‘gewoon’ lekker!

Een worstenbroodje geïnspireerd op De Lindenhof’s keuken, eentje welke food waste tegengaat. Een duurzame maar vooral unieke ‘surf-en’turf’ waarbij alles moet kloppen. Van het broodje tot de vulling, krokant van buiten, zacht van binnen met een farce van kip en stukjes kreeft. Verrassend, vernieuwend en vooral verrukkelijk. Daar is dit Brabantse broodje namelijk perfect voor! WA? Nederland staat open voor cultuur en vernieuwing, smaakbeleving en diversiteit. Het ideale ‘recept’ voor deze innovatieve samenwerking.

Het perfecte moment voor dit Mieneke? Het kan altijd, maar er samen van genieten is het beste. Het liefst met familie. Want dat is de grote inspiratiebron voor Soenil. Samen koken met zijn moeder, al zet zij haar vraagtekens bij de combi van gevogelte en vis. Koken is durven, met lef en overtuiging, want lef en innovatie is lekker! Dat proeft ook zijn kritische inspiratiebron!

Het leukste en lekkerste cadeau om te geven

De sterrenbox van Houben is verpakt in een erg mooie doos. Er zit een mooie luxe flyer bij die dit verhaal nogmaals verteld en dit complete overheerlijke pakket is dan ook het perfecte cadeau voor een culinaire fijnproever! Wil jij iemand eens echt een leuk, lekker en vooral ook origineel cadeau geven? Kies dan voor de Houben Sterrenbox!

De lekkerste worstenbroodjes van Houben

Naast de culinaire verrassingen in de sterrenbox van Houden kan je bij ons ook terecht voor ‘gewone’ worstenbroodjes. Wil je liever een traditionele, vegetatische, truffel of halal worstenbroodje? Bekijk deze hier!

Ook heel lekker!