EINDHOVEN – De bakkerij van Houben Worstenbrood verhuist in februari van de Hobbemastraat in Tongelre naar de Willemstraat in het centrum van de stad. “We willen wat zichtbaarder zijn.”
In de stad hebben we straks meer loop langs de winkel en bakkerij”,
zegt Bart Houben. In de bakkerij worden per dag zo’n 4000 worstenbroodjes gemaakt.
Vooruitlopend op die verhuizing is gisteren alvast een pop-upstore geopend op de Kleine Berg. Bart Houben: ,,We kunnen dit pandje een maand huren. We noemen het met een kwinkslag een ‘sterrenzaak’ omdat we er boxen met 25 speciale worstenbroodjes verkopen, die gemaakt zijn door sterrenkoks Dick Middelweerd, Yuri Wiesen, Adrian Zarzo en Soenil Bahadoer. Maar natuurlijk hebben we in de pop-upwinkel ook de traditionele worstenbroodjes.” Houben ontkent niet dat juist de aanstaande feestdagen een reden zijn een tijdelijke winkel te openen.
Bakkerij
Houben vertrekt straks met enige weemoed uit het pand aan de Tongelrese Hobbemastraat. ,,Mijn opa en mijn vader hebben hier een bakkerij gehad. Vijf jaar geleden ben ik met mijn broer Luc hier met Houben Worstenbrood begonnen. Er is steeds meer vraag naar ons product, dus willen we nu graag de sprong naar het centrum van de stad maken. Per 1 februari hebben we het pand aan de Willemstraat 39 gehuurd.”
De nieuwe bakkerij wordt straks zo ingericht dat passanten van buitenaf ín de bakkerij kunnen kijken en dus kunnen zien hoe een worstenbroodje gemaakt wordt. ,,We willen wat meer beleving. Daarom gaan we er ook workshops houden en basisscholen uitnodigen om eens te komen kijken. We werken wat dat betreft al samen met een aantal SALTO-scholen.”
Sloop
Voorlopig zit Houben Worstenbrood dus tot eind december met de pop-up-‘sterrenzaak’ op de Kleine Berg. Langer kan ook niet, want in januari wordt het pand gesloopt, zegt pandeigenaar Niels Wildenberg. ,,Er komt een doorgang naar acht appartementen, die ik erachter ga bouwen. Daar gaan we in februari mee beginnen en ze worden in september of oktober opgeleverd.”