Shop

Bekijk ons overheerlijke assortiment worstenbroodjes

Mini worstenbroodjes van Houben; Altijd genieten!

De echte mini worstenbroodjes van Houben zijn al 87 jaar een begrip. In 1935 werd het recept voor het meest smaakvolle worstenbroodjes in het Brabantse Eersel bedacht door opa Willem. Vol passie wordt sinds die tijd ieder mini worstenbroodje met zorg en aandacht met de hand gemaakt, door onze gepassioneerde bakkers.

Een bakkerij in het Brabantse Eersel

Opa Willem had dus een bakkerij in Eersel waar hij naast worstenbroodjes ook andere lekkernijen maakte. Hij verhuisde met de bakkerij in 1956 naar Eindhoven waar zoon Peter de bakkerij begin jaren 70 voortzetten. Bart groeide op in de bakkerij van zijn vader en werkte daar als kleine jongen mee in de weekenden en in de vakanties. Het was toen een brood en banketbakkerij waar toch ook altijd veel worstenbroodjes werden gemaakt.

Toen bakkerij Houben eind jaren 90 werd verkocht, maakte de familie Houben thuis alleen nog taarten voor verjaardagen en met de feestdagen mini worstenbroodjes, heel veel mini worstenbroodjes, voor alle familieleden en vrienden. Iedereen vond die Houben worstenbroodjes altijd het lekkerste en zo bedacht Bart daar meer mee te gaan doen en zich volledig op worstenbroodjes te richten; en zo was Houben Worstenbrood in 2013 geboren.

De derde generatie bakkers

Wij zijn nu de derde generatie bakkers Houben, die garant staan voor écht lekker mini worstenbroodje. Gemaakt volgens eigen recept met smaakvolle en duurzame ingrediënten. Zo komt het vlees van het HeydeHoeve uit het Brabantse Nuenen, een coöperatie van boeren die met veel zorg voor dier, milieu en voor de toekomst, hun bedrijven runnen.

Naast de traditionele mini worstenbroodjes ontwikkelde Houben Worstenbrood als één van de eerste bedrijven in Nederland hele lekkere vegan mini worstenbroodjes, die later door zijn ontwikkeld naar vegan worstenbroodjes. Omdat wij als slogan hebben “Altijd genieten” ontwikkelde we snel daarna ook halal worstenbroodjes. En dat ontwikkelen vonden we leuk en dat sloeg ook erg aan, vandaar dat we snel daarna ook Truffel worstenbroodjes, asperge worstenbroodjes en Kip worstenbroodjes bedachten.

Sportworstenbroodjes

Samen met Topsportcentrum Papendal ontwikkelde we vervolgens een Sportenbroodje, een worstenbroodje met 20 gram eiwitten voor spierherstel voor na het sporten.
Met vishandel Jan van As hebben we zalm worstenbroodjes bedacht en met vele Michelin Sterrenchefs ontwikkelde we Sterren worstenbroodjes. Zo hebben we worstenbroodjes ontwikkeld met Soenil Bahadoer, Dick Middelweerd, Francois Geurds, Youri Wiesen, Adriaan Zarzo, Joris Bijdendijk en Syrco Bakker. Daarnaast hebben we ook nog met TV kok Rudolf van Veen verschillende smaken worstenbroodjes gemaakt.
De meeste van deze worstenbroodjes zijn te bestellen in onze webshop of bij ons in de winkel. Ook zijn onze mini worstenbroodjes verkrijgbaar bij de Hanos, Bidfood, Sligro en Lekkerland en liggen we bij de regionale Albert Heijn onder de vlag van Streeckgenoten.

Foodtrucks en festivals

Met onze Foodtruck zijn we al op vele festivals geweest door het hele land waar duizenden feestvierders hebben kunnen genieten van onze worstenbroodjes, want een worstenbroodje is de ideale festival snack, snel en gemakkelijk uit de hand, zonder knoeien of vette vingers. Als hoogtepunt van onze festival carrière waren we zes maanden onderdeel van het Holland Paviljoen op de World Expo in Milaan.

In onze bakkerij, die draait op zonne-energie, werken we met mensen voor wie het niet vanzelfsprekend was om werk te hebben. Zo zijn er verschillende (oudere) bakkers die in een uitzichtloze werksituatie zaten, maar die bij ons weer aan de “bak” zijn gekomen. Deze bakkers begeleiden jongere bakkers met een zogenaamde “rugzak” in een leermeester-gezel constructie. Deze bakkers worden in drukke tijden bijgestaan door gepassioneerde gepensioneerde bakkers, die met veel ervaring en plezier ons team versterken.

Het unieke recept, de pure ingrediënten en het complete concept maken Houben worstenbrood tot iets speciaals.

Worstenbroodjes om van te genieten, op evenementen, thuis, onderweg of op je werk; met collega’s of gezellig samen met familie of vrienden.

Vakmanschap, authenticiteit, eerlijkheid en betrokkenheid zijn begrippen die helemaal bij ons passen. Steeds meer mensen kiezen voor een gezondere en bewustere manier van eten en van leven; dat is ook waar wij voor staan en daar hebben wij een eigentijds antwoord op.

 En zo is Houben Worstenbrood, Altijd Genieten!