Worstenbrood met of zonder open eindjes?

Een lekker verhaal over het Brabantse worstenbroodje met een open einde (soms dan)

“ Bart Houben – die van Houben Worstenbrood – laat ze in ieder geval met dichte uiteinden bakken. De kleine bakkerij in Eindhoven staat elke ochtend vol bakkers. Soms maken ze er 30 broodjes tegelijk, met een soort stans. Meestal wordt elk broodje handmatig gerold, zegt Houben. Keitraditioneel dus.

Hoewel, traditioneel. ,,We hebben vegetarische, vegan en sportbroodjes, met extra eiwitten”, zegt Houben. ,,We hebben ook een mager worstenbroodje voor op scholen en een zalmbroodje, met stukjes restfilet.” Hij liet zelfs ooit een sterrenbox vol speciaal worstenbrood ontwikkelen door sterrenkoks. In het voorjaar serveert Houben worstenbrood met asperge erin.

Voor festivals heeft Houben vier foodtrucks. ,,Het worstenbroodje is een icoon van Brabant geworden”, vindt hij. En hij steekt dat icoon steeds vaker in een modern (brood)jasje. Zo verwordt het worstenbroodje steeds meer van een restproduct tot haute baguette, verkrijgbaar op festivals. “

Merlijn van Dijk 21-08-19, Bron: Eindhovens Dagblad

Lees het volledige artikel op ED.nl

Kei-Sociaal

Instagram

WINKEL

Maandag - Zaterdag
9.00 - 16.00
Zondag gesloten

Route

CONTACT

A | Hobbemastraat 28
5613 HL  Eindhoven

T  | 040 - 780 42 88
M |  Klik hier message icon

VOLG HOUBEN

© Houben Worstenbrood - 2019

X